לןגן

חלה לשבת

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 13/11/2022 | 15:06
חלה לשבת

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים היטב מוסיפים מלח, שמן ולשים מוסיפים מים חמים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ודביק. לשים במיקסר כ-10 דקות משמנים את הידיים ולשים מעט את הבצק ומעגלים לכדור.

  2. מכסים ומתפיחים שעה או עד להכפלת הנפח, מורידים את בועות הבצק לשים שוב את הבצק ומשאירים לתפיחה נוספת של 15 דקות.

  3. מכינים חלות, לחמניות ומתפיחים. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום אופים בתנור שחומם מראש בין 20-30 דקות עד שהלחם מקבל צבע זהוב.