לןגן

קציצות עדשים ירוקות

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 08/11/2022 | 16:13
קציצות עדשים ירוקות

תקציר המתכון: מתכון קל וטעים בריא ולא משמין

קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר עם מים מבשלים את העדשים עד שהוא נהיה רך. מסננים ושמים בקערה. מטגנים את הבצל ב-1 כף שמן זית ומוסיפים לעדשים. מוסיפים עליו את התבלינים ו-1 כף זרעי פשתן ומכניסים למעבד מזון. טוחנים אותו היטב ומערבבים אותו מדי פעם מוסיפים חצי כוס מים וטוחנים עד שהוא מגיע לסמיכות של קציצות. מעצבים קציצות בגודל של כף יד ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בניר אפיה. מתקבלות בערך 20 קציצות. אופים בתנור בחום של 200 מעלות חצי שעה או עד להשחמה קלה ומופיעים סדקים.