לןגן

פאי פטריות

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 02/11/2022 | 21:38
פאי פטריות

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

חומרים לבצק:

למלית פטריות:

אופן הכנה

  1. שמים קמח במעבד מזון מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים בפולסים עד שמתקבלת תערובת של פירורים.

  2. מוסיפים את המים הקרים לתערובת ולשים עד שהבצק מתאחד.

  3. מרדדים את הבצק, מהדקים על תבנית מס' 26 כך שכל הצדדים והדפנות יהיו מכוסות בבצק בצורה אחיד, מחוררים עם מזלג מעט חורים ומכניסים למקפיא למשך 30 דקות.

  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  5. מכניסים את הבצק מהפריזר ל-10 דקות לתנור.

  6. מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה חותכים את הפטריות לפרוסות מוסיפים לבצל ולשום ומטגנים מעט עם שמן זית על מחבת, מוסיפים שום, אגוז מוסקט ופלפל שחור ומערבבים, מניחים בצק למשך 5 דקות להתקרר.

  7. מערבבים את שאר חומרי הבלילה לתערובת אחידה, מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב.

  8. יוצקים את הבלילה על בצק הפאי ומכניסים לתנור למשך 30 דקות עד שהמלית מתייצבת המאפה הופך זהוב.

  9. מגישים חם