לןגן

עוגת שמנת

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 01/11/2022 | 20:14
עוגת שמנת

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים לבצק

רכיבים למילוי

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הבצק:

  2. בקערה שמים את החמאה והסוכר ומערבבים מוסיפים את הביצים וסוכר הוניל ומערבבים, מוסיפים את הקמח המעורבב עם אבקת אפיה ומערבבים עד לקבלת בצק רך.

  3. מחלקים את הבצק ל-1/3 ו-2/3 ואופים כל חלק בנפרד בחום בינוני עד להזהבה.

  4. את 1/3 הבצק האפוי מפוררים לפירורים.

  5. אופן הכנת המלית:

  6. בקערה שמים את החמאה סוכר וסוכר וניל ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את השמנת ומערבבים לקרם חלק.

  7. שופכים את המלית על הבצק המוכן ומפזרים למעלה את פירורי הבצק שהכנו.

  8. מכניסים למשך לילה במקרר עד להתייצבות העוגה.