סביח
מאת: איציק שלמה, פורסם: 25/10/2022 | 10:53
תקציר המתכון:
מומלץ להכין לביבות עג'ה ולהוסיף בפיתה-קציצה למנה
https://imaot.co.il/Book/Page/254158
קטגוריה: ראשונות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
פיתה רגילה - 3 יחידה - סה"כ (300 גרם)
-
חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
-
מלח - כף שטוחה-להמלחת החציל
-
שמן קנולה - 4 כף - סה"כ (40 מ"ל)-לטיגון החציל
-
ביצה קשה - 3 גודל ממוצע - סה"כ (174 גרם)
-
מלפפון עם קליפה - יחידה קטנה (52 גרם)
-
עגבנייה - יחידה בינונית (172 גרם)
-
פלפל אדום - 1/4 יחידה קטנה - סה"כ (28 גרם)
-
כרוב לבן - 1/4 רבע יחידה קטנה - סה"כ (74 גרם)
-
חומוס - 3 כף - סה"כ (126 גרם)-כף לכל מנה
-
עמבה - 1½ כפית - סה"כ (11 גרם)-חצי כפית לכל מנה
-
סחוג ירוק - 3/4 כפית - סה"כ (13 גרם)-רבע כפית לכל מנה
-
מלח - 3 קורט-קורט לכל מנה - לפי הטעם
-
פלפל שחור - 3 קורט-קורט לכל מנה - לפי הטעם
-
סלט טחינה - 3 כף - סה"כ (45 גרם)-כף לכל מנה
-
בצל - 3 כף-קצוץ - סה"כ (51 גרם)
-
בצל סגול קצוץ - כף לכל מנה
-
פטרוזיליה - 3 כף-קצוץ - סה"כ (15 גרם)-כף לכל מנה - לא חובה
אופן הכנה
-
לפרוס את החצילים לאורך, להמליח ולהשאיר ש"יזיעו" כשעה.
-
לשטוף את החצילים, לסחוט ולטגן בשמן.
-
לבשל את הביצים במים כ- 10 דקות.
-
להכין סלט קצוץ מכל הירקות.
-
לפתוח את הפיתה (ניתן להשתמש גם בפיתה עיראקית ביתית ), למרוח חומוס, סחוג, עמבה, שלושה-ארבעה חצילים מטוגנים, ביצה קשה אחת פרוסה וסלט ירקות, לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומעל הכל להוסיף כף טחינה, בצל סגול ופטרוזיליה.