לןגן

לחם צימוקים

מאת: סמדר יפרח, פורסם: 16/10/2022 | 15:28
לחם צימוקים

תקציר המתכון: לחם צימוקים כל כך רך וטעים וקל מאוד להכנה

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערה את המים הסוכר והשמרים, לערבב היטב ולהניח בצד ל-5 דקות,

  2. להוסיף לקערת הקמח שמן, דבש, מלח ואת השמרים התוססים ולערבב מעט, להוסיף את הצימוקים והאגוזים וללוש לבצק אחיד ומעט דביק, לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות במגבת ולהניח במקום חמים לתפיחה של שעתיים.

  3. שימו לב הבצק רך, ללוש מעט ולשים את הבצק בתבנית עם נייר אפייה משומן מעט, ולקשט מעל בצימוקים, לכסות במגבת ולהניח בצד ל-40 דקות.

  4. למרוח ביצה טרופה ולפזר מעל שומשום, אפשר לפזר גם מעט פרג,

  5. להכניס לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ולאפות כ-30/35 דקות, עד לצבע זהוב יפה, להוציא מהתנור לכסות במגבת ולצנן לחלוטין.

  6. למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCBwtdR_PRik0SeWU-r_NW7Q תודה רבה! קישור לסרטון המלא https://youtu.be/-GFKnuGOmCE