תקציר המתכון: עוגת שמרים כל כך טעימה שלא תפסיקו לנשנש
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
להוסיף את השמרים לקערת הקמח ולערבב מעט, להוסיף ביצים, סוכר, מלח, מים ושמן ולערבל כ-3 דקות לבצק אחיד מעט דביק, לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות במגבת ולהניח בצד לתפיחה של שעה.
שימו לב הבצק רך, לחלק את הבצק לשניים - לשני עוגות, לפזר מעט קמח על משטח העבודה להניח את הבצק ולרדד למלבן מאורך, למרוח שוקולד לא עד הקצוות ולפזר מעל אגוזים טחונים (ממרח חלבה, ממרח קינדר, סוכר וקינמון ועוד..) ולגלגל את הבצק עד הסוף, לחתוך את הבצק הממולא לכל האורך לשני חלקים שווים, ולשים את הבצק עם השוקולד כלפי מעלה ולהחליף בניהם הבצק מצד שמאל לימין, והבצק מצד ימין לשמאל עד הסוף, להדק את הקצוות, לשים בתבנית מאורכת ומשומנת ולכסות במגבת, ולהניח בצד ל-20 דקות.
להכניס לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ולאפות כ-30/35 דקות, אפשר לבדוק עם קיסם כשהוא יוצא יבש.
הסירופ: להרתיח 1/2 כוס מים, 1/2 כוס סוכר ומיץ מחצי לימון סחוט להנמיך את הלהבה ובשל כ-10 דקות לסירופ מעט סמיך.
כשהעוגה התקררה ליצוק מעל את הסירופ החם, ולפזר מעט אבקת סוכר.
טיפ: ליצוק את הסירופ החם על העוגה הקרה, או יצוק את הסירופ הקר על העוגה החמה.
למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCBwtdR_PRik0SeWU-r_NW7Q תודה רבה! קישור לסרטון המלא https://youtu.be/uXub_k4Z7ug