לןגן

לביבות תפו"א וקינואה אפויות

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 06/10/2022 | 20:53
לביבות תפו"א וקינואה אפויות

תקציר המתכון: לביבות תפו"א וקינואה בלי ביצים ובלי קמח שמתאימות לטבעונים

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. צולים את תפו"א: שוטפים תפו"א היטב חוצים לשניים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, צולים 20-25 דקות עד שבשר תפו"א מתרכך.

  2. בתום הצלייה עם מזלג או כף מנקים את בשר תפו"א מהקליפה ומעבירים לקערה.

  3. בינתיים מבשלים את הקינואה:

  4. מרתיחים סיר גדול של מים מומלחים ומבשלים את הקינואה למשך 9 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים.

  5. מטגנים את הבצל עם שמן זית עד להזהבה מוסיפים את הגזר המגורד וממשיכים לטגן ע"י ערבוב מעבירים לקערת תפו"א ומצננים.

  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  7. לקערה עם הבצל ותפו"א מוסיפים את הקינואה ואת יתר החומרים מערבבים ובידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל קצת יותר גדול מפינג פונג.

  8. מסדרים את הלביבות בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן מועכים מעט.

  9. אופים בתנור החם כ-30 דקות. באמצע האפייה יש להפוך את הקציצות וכעבור 20 דקות מתחילת האפייה יש לבדוק האם הלביבות מוכנות.