לןגן

קציצות מרוקאיות עם זיתים ולימון

מאת: אלי בן שושן , פורסם: 04/10/2022 | 15:04
קציצות מרוקאיות עם זיתים ולימון

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה קילו בשר טחון מוסיפים חבילה כוסברה קצוצה חבילה פיטרוזיליה קצוצה בצל לבן גדול. 6 שיני שום. מערבבים הכל מוסיפים את התבלינים הבאים כפית פלפל לבן חצי כפית פלפל שחור. כף וחצי פפריקה מרוקאית

  2. מתוקה כפית מלח. רבע כפית מתבלין מאשייה מרוקאי ורבע כפית ראס אל חנות. ניצן להוסיף סודה לשתיה מעט.

  3. מערבבים הכל יוצרים כדורים ונותנים לקציצות לנוח חצי שעה במקרר.

  4. בסיר גדול מטגנים 5 שיני שום ופרוסות גמבה אדומה עד לטיגון קל מוסיפים קופסא זיתים ללא חרצנים לאחר ששטפנו וסיננו אותם. מוסיפים צנצנת לימון כבוש בלאדי. מוסיפים כפית כמון מעט מלח קופסא קטנה של רסק עגבניות. 4 כוסות מיים פושרים מערבבים טוב עד לרתיחה. מוסיפים את כדורי הקציצות ומכסים את הסיר עד להצטמצמות. לאחר כ 15 דק מרימים את המכסה מוסיפים כוסברה קצוצה מבשלים עוד כ 10 דק׳ על אש קטנה.

  5. בתאבון