לןגן

חלה מתוקה לשבת

מאת: סמדר יפרח, פורסם: 04/10/2022 | 00:33
חלה מתוקה לשבת

תקציר המתכון: חלה מתוקה לשבת קלה להכנה

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

מצרכים ל-2 חלות קטנות

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה:

  2. להוסיף לקערת הקמח את כל המצרכים מלבד השומשום וביצה לציפוי, וללוש לבצק, הבצק מעט דביק ולכן לפזק מעט קמח על משטח העבודה, להניח את הבצק וללוש כ-5 דקות לבצק חלק, מאוד חשוב לעבד את הבצק.

  3. לשמן את הידיים וקערה בשמן זית ולהניח את הבצק, לכסות במגבת ולהניח בצד לתפיחה של שעה וחצי.

  4. לפזר מעט קמח על משטח העבודה וולהניח את הבצק וללוש מעט, לחלק את הבצק לשניים וחלק אחד להניח בצד, (אפשר להכין חלה גדולה ולקלוע צמה)

  5. מכל חלק של בצק לחלק ל-6 חלקים שווים, מכל חלק ליצור כדור ולהניח בתבנית עגולה משומנת, לשים כדור אחד במרכז ו-5 כדורים מסביב לא צמודים אחד לשני, לכסות במגבת ולהניח בצד לחצי שעה לתפיחה.

  6. לצפות בביצה טרופה ולפזר שומשום, להכניס לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ולאפות כ-30 דקות עד לצבכ זהוב כהה.

  7. להוציא את החלות מהתנור ולהניח על רשת ולכסות במגבת, כדי שישארו רכות.

  8. למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCBwtdR_PRik0SeWU-r_NW7Q תודה רבה! קישור לסרטון המלא https://youtu.be/VEMTJ1PE2XM