קציצות דגים ברוטב
מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 03/10/2022 | 12:55
קטגוריה: דגים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
מרכיבים לרוטב עבור כ-20 קציצות
-
4 עגבניות בשלות חתוכות לריבועים
-
גמבה אדומה גדולה חתוכה לרצועות
-
4 שיני שום חתוך לפרוסות
-
חצי צרור כוסברה קצוצה
-
שליש כוס שמן קנולה
-
תבלינים: מלח ופלפל שחור לפי הטעם, כפית שטוחה כמון ו-2.5 כפיות פפריקה טוניסאית מתוקה בשמן
מרכיבים עבור כ-20 קציצות
-
חצי ק"ג נסיכת הנילוס וחצי ק"ג בקלה
-
1 בצל קטן מגורר דק
-
5 שיני שום קצוצות
-
חצי צרור כוסברה קצוצה
-
3 כפות שמן קנולה
-
תבלינים: מלח ופלפל שחור לפי טעם, אגוז מוסקט 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה טוניסאית בשמן
אופן הכנה
-
שמים את כל הירקות בסיר מוסיפים מלח כמון פפריקה ושמן
-
שמים על האש מערבים ומבשלים 10 דקות עד רבע שעה על חום גבוה ברגע שהירקות רותחים ומתקרמלים תוך כדי ערבוב מוסיפים מים עד מעל הירקות.
-
טוחנים את 2 סוגי הדגים מוסיפים כוסברה קצוצה תבלינים ושמן ומערבבים לעיסה אחידה כשהרוטב רותח מכינים קציצות עגולות ושמים בסיר מבשלים 40-45 דקות על אש נמוכה עד שהרוטב מצטמצם מורידים את המכסה מוסיפים כוסברה.