 
				קציצות דגים ברוטב
			 
		
		
			מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 03/10/2022 | 12:55
		
			
				 
		
			קטגוריה: דגים,
			מספר מנות: 0,
			זמן הכנה: 0 דקות,
			כשרות: כשר פרווה,
			דרגת קושי: בינוני
		
		 
		מרכיבים
			
					- 
						מרכיבים  לרוטב עבור כ-20 קציצות
					
- 
						4  עגבניות בשלות חתוכות לריבועים
					
- 
						גמבה  אדומה גדולה חתוכה לרצועות
					
- 
						4  שיני שום חתוך לפרוסות 
					
- 
						חצי  צרור כוסברה קצוצה
					
- 
						שליש  כוס שמן קנולה
					
- 
						תבלינים:  מלח ופלפל שחור לפי הטעם, כפית שטוחה כמון ו-2.5 כפיות פפריקה טוניסאית מתוקה בשמן
					
מרכיבים עבור כ-20 קציצות
			
					- 
						חצי  ק"ג נסיכת הנילוס וחצי ק"ג בקלה
					
- 
						1  בצל קטן מגורר דק
					
- 
						5  שיני שום קצוצות
					
- 
						חצי  צרור כוסברה קצוצה
					
- 
						3  כפות שמן קנולה
					
- 
						תבלינים:  מלח ופלפל שחור לפי טעם, אגוז מוסקט 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה טוניסאית בשמן
					
 
		אופן הכנה
		
				- 
					שמים את כל הירקות בסיר מוסיפים מלח כמון פפריקה ושמן 
- 
					שמים על האש מערבים ומבשלים 10 דקות עד רבע שעה על חום גבוה ברגע שהירקות רותחים ומתקרמלים תוך כדי ערבוב מוסיפים מים עד מעל הירקות. 
- 
					טוחנים את 2 סוגי הדגים מוסיפים כוסברה קצוצה תבלינים ושמן ומערבבים לעיסה אחידה כשהרוטב רותח מכינים קציצות עגולות ושמים בסיר מבשלים 40-45 דקות על אש נמוכה עד שהרוטב מצטמצם מורידים את המכסה מוסיפים כוסברה.