לןגן

תפוחי אדמה ממולאים

מאת: מירי גולני, פורסם: 25/07/2015 | 20:27
תפוחי אדמה ממולאים

תקציר המתכון: מאכל טעים ביותר. קרדיט למתכון של אילנית בניזרי

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לקלף את תפוחי האדמה ולרוקן אותם

  2. את התכולה לא לזרוק. לשמור לשימוש ברוטב

  3. לחצות את התפוחים ל-2 וליישר כל ראש תפוח, כדי שיעמוד בסיר

  4. מילוי : לערבב בשר טחון עם בצל מגורר, פטרוזיליה, בהרט, פלפל שחור ומלח

  5. רוטב : לטגן רצועות בצל עד להשחמה. להוסיף קופסה רסק עגבניות וכף סוכר, פלפל שחור, שיני שום קצוצות, ובתחתית הסיר להוסיף את תכולת תפוחי האדמה. להוסיף כוס מים רותחים עם כף מרק עוף. לערבב ולתת לרוטב לרתוח ולבעבע. להמשיך ולבשל על אש קטנה

  6. למלא את תפוחי האדמה בתערובת הבשר ולהוסיף עם כפית מעט מהרוטב. להכניס את תפוחי האדמה לסיר עם הרוטב

  7. אם נשארת תערובת בשר טחון להכין מהתערובת קציצות קטנות ולהוסיף לתערובת מעט פירורי לחם, שמן, ו-1 ביצה

  8. את הקציצות להכניס לסיר עם תפוחי האדמה

  9. לבשל על אש נמוכה, כשעה עד שעה וחצי עד לריכוך תפוחי האדמה. מדי פעם לשפוך לתוך התפוחים מעט מהרוטב

  10. אפשר להכניס את הסיר לתנור ל-1/2 שעה על 180 מעלות, כדי שהרוטב יתאדה ותפוחי האדמה יקבלו צבע יפה. מדי פעם לשפוך לתוך התפוחים מעט מהרוטב.