לןגן

עוגת תפוחים מקורמלים

מאת: סמדר יפרח, פורסם: 23/09/2022 | 18:41
עוגת תפוחים מקורמלים

תקציר המתכון: עוגת תפוחים מקורמלים וכל כך טעימה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לקלף את תפוחי העץ, לחתוך לפרוסות, ולשים בקערה עם מים והמיץ לימון כמה דקות, כדי שלו ישחירו, ולסנן.

  2. לשים מחבת על הההגז על אש בינונית ולהוסיף את החמאה, כשהחמאה נמסה להוסיף את הסוכר ולערבב היטב, להוסיף את את הקינמון ולערבב, להוסיף את תפוחי העץ ולערבב היטב ולבשל עד שמעט יתרככו, להוריד מהאש,

  3. לשים בתבנית בינונית 2 רדיד אלומיניום ולהצמיד לדפנות, להרטיב במים 2 ניירות אפיה ולשים בתבנית צמוד לדפנות, לסדר את תפוחי העץ בתבנית בצורה יפה, ליצוק לתבנית את הנוזל של תפוחי העץ ולהניח בצד.

  4. לשים בקערה את הביצים, שמן, דבש, תמצית וניל, סוכר, גרידת לימון וחצי כוס מיץ תפוזים, ולערבב היטב, להוסיף את הקמח ואבקת אפיה ולערבב, הבלילה צריכה להיות נוזלית, לכן תוסיפו מיץ תפוזים בהדרגה וערבבו לבלילה נוזלית אבל לא נוזלית מידי, ליצוק את הבלילה לתבנית,

  5. להכניס לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ולאפות כ-50/60 דקות, אפשר לבדוק עם קיסם כשהוא יוצא יבש,

  6. להוציא את העוגה מהתנור, כשהעוגה עדיין חמה לשים צלחת מעל ולהפוך, ולפזר מעל אבקת סוכר.

  7. למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCBwtdR_PRik0SeWU-r_NW7Qתודה רבה! קישור לסרטון המלא https://youtu.be/qAR6RSDF_fQ