קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
שמים את הנתח בתוך סיר עם מים 3 עלי דפנה 4 גרגירי פלפל אנגלי, 2ענפי סלרי.2 גסרים קלופים שלמים ושורש כוסברה.לא חייב ירקות אבל זה מוסיף מאד לטעם של הציר שעליו נבנה הרוטב.
אפשר רק עלי דפנה ופלפל אנגלי!
מבשלים את הנתח בשר הצלי בערך שעה וחצי עד שעתיים עד שהמזלג נכנס והוא יוצא רך.
במידה והמזלג רך אחרי שעה וחצי מוציאים את הנתח מקררים אותו.
זה שלב שאפשר להכניס למקרר ולהמשיך למחרת.
את המים לסנן ולשמור בקופסא פלסטיק אטומה כי היא הציר של הרוטב.הטעם!!
למחרת אפשר לפרוס ולהכין את הרוטב.או לפרוס ולהקפיא ומתי שרוצים מוצאים מפשירים ועושים רוטב.אני עושה תמיד כמות גדולה ומחלקת לקופסאות ומקפיאה.חשוב מאד להקפיד על אטימה טובה שמקפיאים.
מסקנה?! כן אפשר להכין מראש ולהקל על עומס הכנות החג.אבל מראש רק החלק הזה.
הכנת הסיר והרוטב:
פורסים 3 בצלים ומטגנים עד התחלה של הזהבה.הסיבה אני רוצה את הטעמים שיוצאים מהבצלים.
אחר כך להוסיף את הפטריות.אפשר שלמות ואפשר פרוסות.ואפשר קופסא שימורים.להוסיף לבצל המטוגן את שיני השום ובצלי השאלוט(אם לא מצאתם שאלוט לא נורא יש מספיק בצל כי לא תמיד יש ).לתת להכל טיגון וערבוב של 2 -3 דקות ואז להוסיף נוזלים.
אני מוסיפה כוס יין אדום (איזה שיש)3 כוסות מי נוזל שהבשר בושל בו.ומביאה לרתיחה!
רק שהכל רתח אני מתבלנת ככה:
כף מרק פטריות,חצי כפית פלפל שחור גרוס,כף אבקת מרק בצל,כפית פפריקה אדומה.מערבבת הכל טוב.
ונותנת לזה להתבשל עוד 5 דק.שכל הטעמים התאחדו.
אני בדכ לא מוסיפה מלח אבל תבדקו אם חסר לכם שימו טיפה.בגלל שהבשר מוכשר והאבקת פטריות והבצל אני לא שמה!אבל אם חסר לכם שימו רבע כפית.
מכניסה את פרוסות הבשר.
סוגרת את הסיר ומבשלת אותו על אש קטנה 40 דק.
בודקת שוב עם מזלג שהוא רך.אם לא נותנת לו עוד כמה דק בישול.