תקציר המתכון: עוגה שוקולדית רכה נימוחה ועסיסית , קלה להכנה וללא הפרדת ביצים!!!
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד
כל המתכון מדוד בכוס חד"פ לשתייה חמה מקרטון ( כוס של 240 מל) המתכון רשום גם בגרמים כדאי לשקול..
ראשית נמיס במיקרו 50 גר' שוקולד מריר עם כף וחצי שמן בפולסים עד להמסה מלאה, ונניח בצד.
לתוך קערה לנפות : שוקולית,
א.אפייה, נס קפה וקמח תופח .(זוהי קערת היבשים)
בקערת המיקסר נשים 4 ביצים שלמות ❗ יחד עם הסוכר והסוכר וניל, נקציף במהירות הכי גבוהה בין 8 ל 9 דקות , עד לקבלת תערובת בהירה, תפוחה וסמיכה יחסית.
כעת נוריד למהירות הכי הכי נמוכה במיקסר, נוסיף את השוקולד המומס , נערבל מעט ואז נוסיף את השמן בזרם דק ואת השמנת מתוקה,
נוסיף את קערת היבשים ב 2 פעימות , ולבסוף נוסיף את המים*** .
נערבל רק עד לאיחוד ( לא יותר מידי!!) ניצוק את הבלילה לתבנית מלבנית בינונית** ( לא הענקית..)
או 2 וחצי אינגליש קייק
תשמנו את התבנית לפני, ונכניס לתנור מחומם מראש**! על אפייה רגילה 2 קווים ב 175 מעלות
בערך* 30-40 דקות ,או עד שקיסם יוצא נקי .
נוציא את העוגה מהתנור שתתקרר כמה דקות ובינתיים נכין גנאש:
להכנת הגנאש שוקולד:
2 חפיסות שוקולד מריר( 200 גר)שבור לקוביות.
כוס שמנת מתוקה -187 מל (*לפרווה: שמנת צמחית)
נמיס ביחד במיקרו בפולסים קצרים וניצוק מעל העוגה ❤🤗