לןגן

צלי עוף חגיגי עם פטריות ערמונים ממכר של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 20/09/2022 | 09:14
צלי עוף חגיגי עם פטריות ערמונים ממכר של סבתא לאה

תקציר המתכון: לא תאמינו איזה טעים, כל ביס חגיגה, המתכון נולד להחליף את הצלי בשר עם הפטריות, הערמונים בארוחות שישי או בחגים, ממליצה בחום, כל אחד יכול.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לעוף

לבצל פטריות וערמונים

תבלינים

אופן הכנה

  1. בסיר רחב מחממים את רבע כוס שמן מוסיפים את נתחי העוף שבחרתם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה, מוציאים את חלקי העוף מהסיר לקערה ושמים בצד

  2. מחממים בסיר הרחב עוד רבע כוס שמן, מוסיפים את הבצלים הפרוסים ומטגנים עד להזהבה תוך כדי ערבוב, כמה דקות סבלנות

  3. מוסיפים את הפטריות, הערמונים ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות

  4. מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2 דקות נוספות

  5. מוסיפים את נתחי העוף הצרובים לסיר, מוסיפים את התבלינים, מים רותחים, מביאים לרתיחה, טועמים מתקנים תיבול, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי

  6. רק אם רוצים ... מחממים תנור אפייה טורבו, מכניסים את הסיר ללא מכסה ל-10 דקות, מוסיף המון, כאמור השלב הזה הוא לא הכרחי

  7. טיפ ... ממליצה לבדוק בזמן בישול הצלי אם חסר נוזלים הוסיפו מעט מים

  8. זהו מוכן! אחד המתכונים הקלים להכנה שלי שתמיד משאיר טעם של עוד

  9. בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה