לןגן

קציצות פרגית ותפוחי אדמה בסיר אחד

מאת: איציק שלמה, פורסם: 18/09/2022 | 07:35
קציצות פרגית ותפוחי אדמה בסיר אחד

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לרוטב:

מצרכים לסיר בקוטר 32 (35-45 קציצות תלוי בגודל):

אופן הכנה

  1. – בקערה גדולה שמים את כל מצרכי הקציצות ולשים ביחד עד שנוצרת תערובת אחידה. מעבירים למקרר, עטוף בניילון נצמד, עד שהרוטב מוכן.

  2. – קוצצים את הבצל לקוביות ופורסים את השום והסלרי לפרוסות דקות. את שורש הפטרוזיליה קולפים וקוצצים לקוביות קטנות מאוד.

  3. – בסיר סוטאז’ גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצל, השום, הסלרי ושורש הפטרוזיליה עד שהם רכים לגמרי. אם אתם רואים שהבצל מתחיל להשרף אבל הוא עוד לא רך מוסיפים חצי כוס מים רותחים וממשיכים לבשל עד שהכל מתרכך.

  4. – מוסיפים מלח, פלפל, בהרט וכורכום (ואבקת מרק אם רוצים) ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב.

  5. – מוסיפים מים רותחים עד לגובה של הקציצות. אני יודעת שאין בפנים עדיין קציצות אבל בערך, תמיד אפשר יהיה להוסיף עוד מים בהמשך.

  6. – בעזרת ידיים רטובות או משומנות יוצרים כדורי עוף עגולים ומניחים בסיר, מדי פעם מנערים את הסיר כדי שכדורי העוף יסתדרו בפנים.

  7. – מבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך 30-40 דקות ומדי פעם מנערים את הסיר. אל דאגה אם יש הרבה מים עוד רגע יכנסו תפוחי האדמה וישתו את הנוזלים. בבקשה אל תקצרו את זמן הבישול הזה, זה השלב שהרוטב מקבל את הטעמים.

  8. – בינתיים קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 2-3 ס”מ.

  9. – אחרי שכדורי העוף התבשלו לפחות 30 דקות מוסיפים את תפוחי האדמה, מנערים קצת את הסיר כדי שיתפסו את מקומם, ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.

  10. – 5 דקות לסיום קוצצים את עלי הפטרוזיליה ומפזרים מעל. נותנים להם להתרכך בפנים בלי לגעת במשך כמה דקות וסוגרים את האש.

  11. הערות ושדרוגים

  12. – מאוד חשוב כאן להשתמש בהרבה בצל, סלרי ושום כי הם אלה שנותנים את מירב הטעם והסמיכות לרוטב אל תחסכו בהם. אני לא מרשה לכם לוותר על הסלרי, גם אם אתם לא אוהבים, תנסו פעם אחת ותגידו לי אחר כך אם זה לא מעולה ממש.

  13. – ואם אין סלרי או בצל ובכל זאת רוצים להכין? אפשר להמיר ב-2 כרישות פרוסה לפרוסות דקות.

  14. – אפשר להשתמש גם בחזה עוף טחון אבל נסו פעם פרגיות ותרגישו איזה הבדל. ואם יש לכם רק חזה עוף טחון אפשר להשתמש בו רק תוסיפו לתערובת של הקציצות 2-3 כפות שמן זית כי חזה עוף יותר יבש.

  15. – אפשר להכין את אותו מתכון עם 700 גרם פרגיות חתוכות לרצועות או לקוביות.

  16. – אם אתם אוהבים טעם פיקנטי אפשר להוסיף בזמן הטיגון של הבצל 1/2 צ’ילי ירוק קצוץ דק.

  17. – במקום או בנוסף לתפוחי האדמה אפשר לשים פרוסות גזר בעובי 1 ס”מ, קוביות בטטה או דלורית ואפילו קוביות זוקיני.