לןגן

ארטישוק ממולא ברוטב צהוב

מאת: אורית לוי, פורסם: 04/09/2022 | 10:37
ארטישוק ממולא ברוטב צהוב

תקציר המתכון: טעם של בית - שלמות ♥

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לעיסת הבשר

לטיגון

לרוטב

אופן הכנה

  1. בסיר עם מים רותחים לבשל את תחתיות הארטישוק חצי שעה לריכוך, לשטוף במים קרים.

  2. בינתיים בקערה מערבבים היטב את כל מצרכי העיסה - בשר, בצל, תפו''א, פירורי לחם, תבלינים וביצה.

  3. יוצרים קציצה מהעיסה, ממלאים את התחתית של הארטישוק, עם האצבע עוברים על השוליים שיהיו אחידים ושהקציצה לא תצא מהם, היא יכולה להיות גבוהה אבל לא לצאת מהשוליים של קוטר הארטישוק.

  4. לחמם שמן במחבת בגובה 2 ס''מ בערך.

  5. לטבול כל ארטישוק בקמח, בביצה ולטגן מכל הצדדים עד הזהבה .

  6. להניח על נייר סופג.

  7. בסיר סוטאז' גדול לטגן את הבצל עד הזהבה. להוסיף את השום ולערבב.

  8. להוסיף את הפלפלים ולטגן עוד 2 דקות.

  9. להוסיף את הסלרי ולטגן עוד 2 דקות. להוסיף את כל התבלינים ולערבב היטב.

  10. למזוג מים רותחים 3 כוסות, לערבב היטב ולתת רתיחה.

  11. להכניס את הארטישוקים, להנמיך את האש ולבשל חצי שעה.