לןגן

עוגת שמנת בציפוי שוקולד לבן

מאת: מירי גולני, פורסם: 03/09/2022 | 13:31
עוגת שמנת בציפוי שוקולד לבן

תקציר המתכון: קרדיט למתכון של - עוגות תהילה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר לקצף בהיר ותפוח

  2. מנמיכים מהירות ומוסיפים שמנת חמוצה ושמנת להקצפה

  3. מערבבים יחד בקערה נפרדת קמח אבקת אפייה ושוקולד לבן קצוץ

  4. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבבים תוך כדי תנועות קיפול

  5. יוצקים לתבנית אינגליש קייק ומיישרים

  6. אופים ב-170 מעלות כ- 30-35 דקות. (צריך לצאת קיסם עם פירורים לחים)

  7. מוציאים את העוגה מהתנור מצננים. מכניסים אותה להקפאה כשעה

  8. לפני שמוציאים את העוגה מהקפאה, מכינים את הציפוי

  9. מניחים בקערה שוקולד לבן קצוץ ושמן קנולה

  10. ממיסים בזהירות בפולסים של 20 שניות ומערבבים הייטב

  11. כשהשוקולד במצב נוזלי ואחיד מוסיפים את הברס ומערבבים

  12. מחלצים את העוגה הקרה מהתבנית ומניחים אותה על גבי רשת

  13. מניחים את הרשת על גבי תבנית עם ניילון נצמד(כדי לאפשר שימוש נוסף בציפוי שנוזל)

  14. יוצקים את תערובת השוקולד והברס מעל העוגה

  15. אוספים את השאריות שנזלו על הנילון הנצמד, ויוצקים שוב מעל העוגה

  16. שומרים בכלי אטום בטמפ החדר. בקיץ עדיף לשמור במקרר😋😋