תקציר המתכון: הסופריטו בשר הזה זה עונג שבת אמיתי בשבתות הקיץ הבישול הארוך של הבשר עם התפוחי אדמה על הפלטה נותן לו טעם נימוח של כל הטעמים יחד. אחד התבשילים הטעימים לשבת. שווה מאוד לנסות!
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
שטפי את נתח הבשר ופרסי לקוביות בנוניות.
בסיר רחב ושטוח חממי שמן זית וטגני את קוביות הבשר עד לקבלת צבע שזוף.
שפכי על החתיכות בשר מים רותחים עד שיכסו את הבשר.
הביאי לרתיחה ולאחר מכן הנמיכי לאש נמוכה עד בינונית לבישול של שעתיים וחצי (הוסיפי במידת הצורך מים רותכים על הבשר).
בינתיים, פרסי את התפוחי אדמה לקוביות בינוניות וטגני בשמן עמוק לזהבה.
פרסי את הבצל לחצאי עיגול עבים.
טגני בשמן זית ומלח על אש בינונית עד לקרמול מלא של הבצל.
לאחר הכנת הבצל הוסיפי למחבת של הבצל פטריות שמפיניון גדולות על אש בינונית והקפיצי עד להשחמה קלה.
שהבשר מוכן, פזרי את הבשר באופן שווה בסיר והוספי את הבצל, תפוחי האדמה והפטריות.
אם אין מספיק נוזלים- הוסיפי מים רותחים. המים צריכים להיות רבע עד חצי על התבשיל.
תבלי בנדיבות במלח פלפל והביאי לרתיחה של שעה וחמי על אש קטנה.
אם אוכלים בשבת ההמלצה שלי היא לחמם על הפלטה 4 שעות לפני ההגשה או כל הלילה בצד הפלטה על תחתית.
בתאבון!