קציצות עוף מטריפות
מאת: מירי גולני, פורסם: 29/08/2022 | 22:38
תקציר המתכון:
קציצות טעימות ורכות מאוד. קרדיט למתכון של אילנה טל
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
1/2 ק"ג חזה עוף טרי טחון
-
1 קישוא מגורד על פומפייה עם חורים קטנטנים
-
1 תפוח אדמה מגורד על פומפייה עם חורים קטנטנים
-
1 בצל גדול מגורד על פומפייה עם חורים קטנטנים
-
5 שיני שום כתושות
-
חופן כוסברה קצוצה
-
חופן פטרוזליה קצוצה
-
1 ביצה
-
2 פרוסות לחם רטובות סחוטות וקצוצות
-
מלח הימליה
-
אבקת מרק עוף (לא חובה)
-
פלפל שחור
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כפית כמון (לא חובה)
-
3 כפות שמן זית
-
מעט פפריקה מתוקה
-
שקית אבקת אפיה
-
לרוטב - 2 בצלים, מלח, ופלפל שחור
אופן הכנה
-
לערבב הכל יחד ולהניח במקרר לשעתיים לפחות.
-
להכין קציצות ולטגן בשמן עד השחמה. אפשר גם בלי לטגן, וישר לבשל אותן ברוטב
-
לאחר הטיגון להכין בסיר סוטאג רוטב בצל, מ- 2 בצלים מטוגנים, מעט מים, מלח ופלפל שחור
-
כשהרוטב מבעבע אחרי כ-10 דקות, לטעום ולשפר טעמים. להכניס את הקציצות ולבשל אותן כעשרים דקות