לןגן

לחם במחבת ממולא בבשר טחון

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 19/08/2022 | 17:38
לחם במחבת ממולא בבשר טחון

תקציר המתכון: לחם שעשוי במחבת עם מילוי בשר טעים ביותר

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מרכיבים למילוי

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר ומלח ומערבבים מוסיפים את השמרים ומערבבים, מוסיפים מים בהדרגה ולשים כמה דקות לבצק רך, הבצק הוא דביק.

  2. מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כמה דקות, מידי פעם מקמחים את הבצק.

  3. משמנים קערה בשמן זית מעגלים את הבצק לכדור שמים בתוך הקערה ומשמנים את הבצק בשמן זית, מניחים לתפיחה למשך שעה וחצי או עד להגדלת הנפח.

  4. בינתיים מכינים את המילוי:

  5. במחבת מחממים שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן מוסיפים את קוביות הגמבה וממשיכים לטגן 2-3 דקות מוסיפים את קובית העגבנות וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות מוסיפים את הבשר הטחון ממשיכים לבשל כמה דקות מוסיפים את התבלינים ומבשלים בערך חצי שעה עד שהבשר מוכן מוסיפים את הצנוברים הקלויים מורידים מהאש ושמים לקירור.

  6. לאחר שהבצק תפח מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק ולשים בצורת קיפולים כמה דקות.

  7. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים כל חלק משטחים לעיגול בחלק הראשון שמים את מילוי הבשר ומפזרים על כל הבצק בצורה אחידה את העיגול השני מכסים על הבצק עם מילוי הבשר.

  8. מעגלים לכדור משמנים מחבת ומניחים את כדור הבצק מכסים ושמים לתפיחה של עוד 30 דקות.

  9. משטחים את הבצק מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה על להבה עם מפזר להבה.

  10. משמנים צלחת שטוחה הופכים את הלחם על הצלחת ומחזירים למחבת כאשר הצד הלא אפוי כלפי מטה, מבשלים עוד כחצי שעה בערך.

  11. שמים להתקרר.

  12. אוכלים עם סלט ירקות