לןגן

עוף בתנור עם תפו"א ופטריות

מאת: חנה גולן, פורסם: 19/08/2022 | 11:07

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות

  2. מניחים בתבנית את תפו"א, פטריות חצויות, בצל ואת העוף.

  3. בקערה, מערבבים את המים יחד עם שאר חומרי הרוטב

  4. שופכים את הרוטב מעל הכל. מניחים קצת עשבי תבלין טריים

  5. (במידה ויש זמן ניתן להשרות את העוף במרינדה למשך מספר שעות-כל הלילה בקערה עטופה בניילון נצמד ולהוסיף את המים בזמן האפיה לאחר הוספת הירקות)

  6. מכסים ומכניסים לתנור לחצי שעה

  7. מנמיכים את החום ל 150 מעלות למשך שעה-שעתיים נוספות (או יותר)

  8. מעלים את החום ל180 מעלות , מסירים את הכיסוי ומשחימים במשך רבע שעה-חצי שעה תוך הרטבת חלקי העוף והירקות ברוטב

  9. מגישים חם.