לןגן

קציצות עדשים כתומים

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 15/08/2022 | 20:59
קציצות עדשים כתומים

תקציר המתכון: קציצות ללא טיגון אפויות בתנור

קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

ירקות

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את העדשים ומשרים במים למשך 20-25 דקות.

  2. מחממים שמן במחבת שמים את הירקות הקצוצים ממליחים במלח ומבשלים 4-5 דקות.

  3. שוטפים ומסננים את העדשים ושמים במעבד מזון מוסיפים שום, פטרוזיליה, קמח, מלח ותבלינים מיץ לימון וטוחנים לעיסה אחידה. בקערה שמים את עיסת העדשים מוסיפים את הירקות המבושלים מוסיפים סודה לשתיה ומערבבים לעיסה אחידה.

  4. משמנים את הידיים בשמן זית צרים קציצות מסדרים את הקציצות בתבנית אפיה מרססים בשמן זית ואופים בחום 180 מעלות למשך 45 דקות או עד שהקציצות מוכנות.

  5. לאחר 40 דקות הופכים את הקציצות מרססים שמן זית וממשיכים לאפות עוד 5-7 דקות.