לןגן

תבשיל עוף על מצע של אורז

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 15/08/2022 | 19:04
תבשיל עוף על מצע של אורז

תקציר המתכון: תבשיל עוף עם אורז ארוחה שלמה בסיר אחד

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לעיטור

אופן הכנה

  1. שוטפים את ירכי העוף היטב מסדרים בסיר רחב שמים 1.5 ליטר מים מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים

  2. עד שהעוף מוכן.

  3. מגרדים את הגזרים שמים בקערה, קוצצים את הבצל ושמים בקערה, חותכים את העגבניות לקוביות שמים בקערה.

  4. בסיר שמים שמן קנולה ומטגנים את הבצל במשך 2 דקות מוסיפים את הגזר המגורד וממשיכים לטגן עוד 3- 2 דקות תוך כדי ערבוב מוסיפים את קוביות העגבניות ומטגנים עוד 2 דקות מערבבים מידי פעם, שוטפים את האורז מסננים ומוסיפים מערבבים מטגנים עוד 2 דקות מוסיפים מלח ומורידים מהגז.

  5. מסדרים את האורז בסיר רחב שמים את האורז עם הירקות מיישרים את האורז, לאחר שהעוף רתח ומוכן מורידים מהאש ומסדרים את כרעי העוף על מצע האורז, מוסיפים את המרק ושופכים על האורז עם העוף כך שיכסה את האורז והעוף מוסיפים פרוסות עגבניה בין חלקי העוף לעיטור מפזרים מלח מעל העוף והעגבניות, מברישים את העוף בפפריקה חריפה מעורבבת עם שמן זית.

  6. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 40-45 דקות.