קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
לערבב חמאה עם קמח עד לקבלת פירורים.
להוסיף את הגבינה והמלח וללוש בעזרת הידיים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
קורצים מן הבצק עיגולים קטנים, שוטחים אותם בכף היד ועוטפים עם כל עיגול כזה זית אחד. סוגרים ומהדקים היטב. מסדרים את חטיפי הזיתים בתבנית מרופדת בנייר אפיה בתנור בחום גבוה 200 מעלות בערך 15 דקות או עד שהחטיפים מזהיבים אך לא ישחימו. מגישים חם או קר. טעימים מאד ונחטפים איך שיוצאים מהתנור.