לןגן

עלי גפן ממולאים באורז

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 04/08/2022 | 19:44
עלי גפן ממולאים באורז

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מרכיבים הדרושים לעטיפת עלי הגפן

חומרים לרוטב

אופן הכנה

  1. בסיר שמים שמן קנולה שום קצוץ ובצל קצוץ ומטגנים עד שהבצל מקבל צבע זהוב, מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לבשל מוסיפים את האורז ואת התבלינים מערבבים מוסיפים מים חמים מערבבים מכסים את המכסה מביאים לרתיחה מוסיפים פטרוזיליה קצוצה מערבבים מנמיכים להבה ומבשלים עד שכל המים נספגים מניחים למנוחה.

  2. פותחים את המכסה מערבבים ומתחילים למלא את עלי הגפן.

  3. אופן הכנת העלים:

  4. מניחים עלה על משטח העבודה כשבסיסו קרוב אלינו. מניחים במרכז העלה כף מהמלית. מקפלים את שני צדי העלה למרכז ומגלגלים מהבסיס לקצה בזהירות כדי לא לקרוע את העלה. חוזרים על הפעולות עם כל העלים והמלית.

  5. מרפדים סיר רחב בעלי גפן מסדרים את עלי הגפן המגולגלים בסיר בשכבות ובמעגלים מכסים בכמה עלי גפן ריקים.

  6. בקערה שמים שמן, רסק עגבניות מיץ לימון, מלח ומים חמים מערבבים ושופכים על עלי הגפן עד גובה 2 ס"מ מעל העלים. שמים צלחת הפוכה על העלים מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים 5 דקות על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 35-40 דקות.