לןגן

מופלטה מרוקאית

מאת: סמדר יפרח, פורסם: 14/07/2022 | 23:44
מופלטה מרוקאית

תקציר המתכון: מופלטה שאפשר לאכול כל הזמן לא רק בפסח!

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערה את כל המצרכים וללוש לבצק.. ליצור כדורים מהבצק ולשים אותם בתוך קערה עם שמן.. לתת לזה לנוח כחצי שעה.. לקחת נייר אפיה עם שמן ולשים על משטח העבודה.. לשים כדור אחד שהוצאנו מהשמן.. ולשים מעל עוד נייר אפיה משומן כלפי הכדור.. בידיים משומנות לפתוח את הכדור למופלטה.. כמו בסרטון שלי.. לשים על הגז סיר עגול מלמטה שיהיה הפוך.. לשמן רק בפעם הראשונה את הסיר ההפוך.. לדאוג שזה חם מספיק.. לפתוח את הנייר האפיה העליון מהמופלטה.. ולהפוך את הבצק על הסיר המשומן.. בנתיים לפתוח עוד כדור בין ניירות אפיה.. להפוך את המופלטה הראשונה על הסיר לצד השני.. ואז לשים מעל מופלטה נוספת.. לקלף את הנייר האפיה מעל.. ואז כשרואים מלמעלה שהמופלטה מתחילה להיות להפוך מעל הסיר לצד השני את כל המופלטות.. וכך להמשיך.. בערך כחמש מופלטות אני מוציאה ומתחילה מחדש.. בהצלחה!

  2. למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, תודה רבה! קישור לסרטון המלא ביוטיוב https://youtu.be/gVp9Pi6ZvRk