לןגן

גביניות מתוקות

מאת: סמדר יפרח, פורסם: 14/07/2022 | 23:07
גביניות מתוקות

תקציר המתכון: איך להכין דניש גביניות מתוקות, כל כך טעים שלא תפסיקו לנשנש

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שמה בקערת המיקסר את הקמח, מלח, סוכר, חמאה, ביצה, וחצי כוס חלב ומערבלת,אם הבצק לא התאחד להוסיף עוד כרבע כוס חלב, לערבל עד לקבלת בצק רך וגמיש,לשים את הבצק בקערה משומנת, לכסות, ולחכות לתפיחה כשעה.

  2. לערבב את כל מצרכי המילוי יחד.

  3. הבצק תפח, לרדד על משטח העבודה עם מעט קמח. לחתוך לריבועים, לשים על כל ריבוע כפית מהמילוי, ולהדק את הקצוות כלפי האמצע ולדחוף את הקצוות המהודקות באמצע מעט כלפי פנימה, לשים בתבנית אפיה על נייר אפיה, להכניס לתנור קערה עם מים רותחים מלמטה, התנור מכובה, ולשים את תבנית הגביניות מעל, ל 10 דקות לתפיחה, להוציא את הקערה עם המים ותבניות הגביניות, להדליק את התנור, בישראל 180 מעלות, בארצות הברית 350 מעלות. אני טורפת ביצה ומורחת על הגביניות, כשהתנור מגיע לחום הרצוי, להכניס את הגבינות חזרה לתנור ולאפות בערך כ 20 דקות, עד שהם מזהיבות. בהצלחה!

  4. למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, תודה רבה! קישור לסרטון המלא ביוטיוב https://youtu.be/B-CmYVP4Bcc