לןגן

בורקס תפוח אדמה

מאת: שרונית בן יצחקי, פורסם: 02/07/2022 | 21:08
בורקס תפוח אדמה

תקציר המתכון: בורקס תפוח אדמה דל קלוריות, בריא וכמובן טעים!

קטגוריה: דיאטטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

למלית:

למעטפת:

אופן הכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות

  2. שמים בסיר עם מים רוצחים ומבשלים כ30 דק עד ריכוך.

  3. מועכים את תפוחי האדמה עד כדי פירה, מוסיפים מלח, פלפל שחור ושמן זית, ומערבבים היטב.

  4. מכניסים את הפירה למקרר ומחכים שהתערובת תצטנן.

  5. לקיפול: מרטיבים מעט את דף האורז, עד שנעלמים הפסים הלבנים שעליו.

  6. לאחר מכן מכניסים כף וחצי של מלית הפירה, ומגלגלים תוך כדי קיפול הצדדים.

  7. שמים את הבורקסים בתבנית משומנת עם השמן זית.

  8. מורחים על כל אחד ביצה מעל, ומחזקים שומשום ומלח גס.

  9. אופים כ25 דק, בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. בתיאבון:)