לןגן

מאפה קוביות לחם שום

מאת: סיון אוחיון אברג׳ל, פורסם: 23/06/2022 | 21:01
מאפה קוביות לחם שום

תקציר המתכון: בצק חלבי מושלםםם רך ואוורירי כמו ענן!🤗

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר לשים: קמח מנופה, שמרים, סוכר ולערבב.

  2. להוסיף את הביצה, השמן, החלב והמלח בסוף כאשר מתחיל להתגבש בצק- להוסיף את החמאה לערבל במהירות בינונית גבוהה כ 9-10 דקות ( לא פחות) . מידי פעם להגביהה למהירות גבוהה לכמה שניות. לאחר הלישה לעצב את הבצק לכדור , לשמן אותו ולכסות* להתפחה של שעה- גג שעה ורבע.

  3. לאחר התפיחה לפתוח את הבצק ולרדד אותו למלבן גדול ( שייכנס לתבנית התנור) לא לרדד דק מידי.. תרדדו לעובי בינוני.

  4. להעביר את הבצק על גבי נייר אפייה משומן קלות בתבנית התנור.

  5. לחתוך עם גלגלת של פיצה את הבצק לקוביות ולהניח לתפיחה נוספת לפני הכניסה לתנור. בערך 30-40 דקות או עד הכפלת הנפח.

  6. יש לדאוג לכסות את התבנית עם בד דק שהבצק לא יתייבש..

  7. לאחר תפיחה למרוח על הקוביות ביצה מהולה בכף חלב ולהכניס לתנור מחומם מראש 180- 185 מעלות אפייה רגילה , עד להזהבה.

  8. כאשר המאפה יוצא חם מהתנור, למרוח בנדיבות את המשרה עם החמאת שום ועשבי התיבול.