לןגן

מלפוף

מאת: סיון אסולין מלול, פורסם: 14/06/2022 | 18:52
מלפוף

תקציר המתכון: מלפוף נדיררררר

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מלפוף פרווה נדירר

  2. ניקח 2 כרובים שטוחים לא עגולים, ונוציא להם את הלב עם סכין חדה, נניח את 2 הכרובים בסיר ונמלא מים מעל הכרובים, נביא לרתיחה, נבשל 10 דק ונכבה,,,שהכרובים במים נמתין עד שהמים יתקררו ואז נוציא אותם.

  3. נוציא עלה עלה בנפרד נחתוך את הכרוב כך שחצי העלה הרך ישאר למילוי... כמה מהחצאים הקשים לא לזרוק נניח בתחתית התבנית.

  4. למילוי: 3 כוסות אורז בקערה נמלא במים רותחים מעל האורז ונשאיר עד שהמים מתקררים, נשטוף היטב. בקערה נערבב את האורז עם כף גדושה סוכר, לימון שלם סחוט, חופן שמיר קצוץ, כף שטוחה מלח, כף אבקת מרק עוף,כף שטוחה רסק עגבניות ו-3 כפות שמן.

  5. בסיר שמה נייר אפייה בתחתית מעל שמה שמן שיכסה את כל התחתית מעל שאריות מהכרובים שחותכים את החתיכה הקשה של הכרוב שהשארנו בצד

  6. ניקח כפית נמלא את קצה העלה ונגלגל כמו סיגר, נניח בסיר צמוד אחד לשני.

  7. לאחר שהכל מסודר נניח צלחת על הכרובים נערבב בקערה 600 ליטר מים רותחים ונערבב עם אותם התבלינים של המילוי ואותם כמויות רק שהפעם נוסיף גם 2 כפות סילאן😍 נסגור על הסיר ונבשל על האש הכי נמוכה עד שהמים נגמרים. לא לגעת בסיר עד שהוא מתקרר לאלתר ורק אז תתחילו להוציא כרוב אחריי כרוב אחרת הם יתפרקו