לןגן

פשטידת בצל נימוחה וטעימה מאוד

מאת: Ilana Wayne, פורסם: 02/06/2022 | 02:15

תקציר המתכון: תודה לאסתי אחותי על פשטידה שמככבת אצלי. כשיש אורחים שרוצים להרשים ובשבועות כמובן

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

בצק:

שכבת הבצל:

אופן הכנה

  1. את כל חומרי הבצק לערבל לעיסה אחידה ולהניח במקרר כחצי שעה עטוף בניילון נצמד

  2. בסיר להמיס 30 גרם החמאה, להוסיף את השמן והבצל ולכסות עד שהבצל הופך שקוף ולצנן

  3. לטרוף את השמנת מתוקה (או החלב) עם הביצים והתבלינים, להוסיף את הגבינה ולערבב עם הבצל שהצטנן

  4. לרדד את הבצק לעלה דק ולהדק בתחתית התבנית.

  5. מעל הבצק לצקת את התערובת של הבצלים והגבינה

  6. לאפות כ 1/2 שעה בחום בינוני (170 מעלות) עד זהוב