לןגן

לזניה טבעונית / צמחונית קלילה

מאת: Lee Cohen, פורסם: 31/05/2022 | 21:35
לזניה טבעונית / צמחונית קלילה

תקציר המתכון: לזניה פשוטה להכנה עם גרסה חלבית וגרסה פרווה (טבעונית) ❤️ המצרכים כאן הם לשתי מנות ❤️ הלזניה שבתמונה טבעונית ❤️

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בתבנית לשים טיפה מהרוטב עגבניות, למרוח את התחתית כזה, שלא יידבקו העלים, ולסדר שני עלים בתחתית.

  2. את הטחון והרוטב שנשאר לשים בסיר קטן - קצת מלח, פלפל ואורגנו לפי הטעם, אני הוספתי כפית גדושה פסטו לכל זה וזה הוסיף.

  3. לערבב הכל 10 דקות בערך עד שיוצא מעין בולונז, אם התערובת מתייבשת ומתאדים המים - להוסיף עוד רוטב עגבניות או מעט מים.

  4. כשמוכן, לסדר שכבה ראשונה - חצי מהתערובת, ועליה שני עלים.

  5. שכבה נוספת - חזרה על הסעיף למעלה.

  6. שכבה שלישית, עליונה ואחרונה - על העלים - לפזר את הגבינה , לשטח באופן שווה (לא למעוך, רק לסדר שהגובה יהיה שווה בתבנית) ולטפטף מעט רוטב עגבניות.

  7. בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, להכניס ל25 דקות עם נייר אלומיניום מעל, ול5 דקות האחרונות, להוריד את הכיסוי ולאפות בלי, ואז להוציא את הלזניה ולכבות את התנור.