לןגן

קובה טבעונית מטורפת

מאת: Lee Cohen, פורסם: 31/05/2022 | 21:30
קובה טבעונית מטורפת

תקציר המתכון: המתכון הכי מגניב שיש לקובה טבעונית, מבוסס על מתכון אורגינלי של סבתא שלי 🙂 מתאים לארבע מנות של שש קובות 🙂

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

ציפוי

מילוי

מרק

אופן הכנה

  1. הכנת הציפוי:

  2. בקערה מערבבים סולת, שמרי בירה ומלח.

  3. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה עד שנהיה בצק נוח לעיצוב.

  4. הכנת המילוי:

  5. מפשירים את הטחון הטבעוני

  6. בבלנדר - קוצצים בצל ופטרוזיליה דק

  7. מערבבים הכל ומוסיפים מלח ופלפל.

  8. הכנת הקובות:

  9. מחלקים את המלית לכדורים בערך בגודל כדור פלאפל (לי אישית יצאו 24 כדורים)

  10. לוקחים כדור, מועכים במרכז למעין קערה וממלאים במילוי (רצוע עם ידיים רטובות כדי שלא יידבק)

  11. סוגרים את הציפוי על המילוי לכדור

  12. חוזרים על הפעולה עד שכל הקובות מוכנות

  13. טיפ למי שנשארת הרבה מלית: למלית תוסיפו קצת פירורי לחם. אפשר לעשות מזה קציצות ולהוסיף למרק ביחד עם הקובות

  14. הכנת המרק:

  15. בסיר עמוק (על הלהבה הכי גבוהה, מפעילים בעוצמה בינונית) מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עם מלח ופלפל עד שהוא מזהיב.

  16. מוסיפים 6 כפות רסק עגבניות

  17. מוסיפים מים רותחים עד לגובה חצי הסיר.

  18. מגבירים את עוצמת האש לגבוהה.

  19. בשלב הזה, אפשר להוסיף כפית שטוחות אבקת מרק ״בטעם עוף״ טבעונית.

  20. מכניסים את הקובות למרק בזהירות שלא יתפרקו

  21. מבשלים 8 דקות על אש גבוהה מהרגע שהקובה האחרונה בפנים.

  22. אפשר להגיש על אורז לבן:)