לןגן

לזניה רביולי גבינות ובטטה

מאת: מירי גולני, פורסם: 28/05/2022 | 11:27
לזניה רביולי גבינות ובטטה

תקציר המתכון: תודה למתכון המעולה של אילנית בניזרי

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. רוטב רוזה : בתוך קערה לערבב רוטב בשמל עם רוטב עגבניות עד שיוצא רוטב בצבע ורדרד. להוסיף פלפל שחור ואגוז מוסקט. לטעום ולשפר טעמים. מאחר והרוטב יצא מעט סמיך הוספתי עוד 1/4 קופסה של שמנת להקצפה 38%

  2. הרכבת הלזינה: במידה ומשתמשים ברביולי קפואים, יש להפשיר אותם לילה במקרר. הכנתי את הלזניה בכלי 20X30

  3. אם רוצים להכין 3 שכבות רביולי צריך להוסיף חבילת רביולי נוספ0ת באיזה טעם שרוצים, תלוי במשקל החבילה. אני השתמשתי בחבילה של 300 גר' וזה לא הספיק ל-3 שכבות. במקרה זה צריך להשתמש ב-3 חבילות.

  4. בתחתית התבנית נמזוג רוטב רוזה

  5. שכבה 1 - מעל לרוטב לסדר שכבה צפופה של רביולי. מעל לרביולי נמזוג רוטב רוזה ונפזר גבינה

  6. שכבה 2 - רביולי, רוטב רוזה ומעל גבינה מגוררת

  7. שכבה 3 - רביולי, רוטב רוזה ומעל את יתרת הגבינה המגוררת

  8. מעל לגבינה נפזר עירית קצוצה

  9. לכסות את התבנית בנייר אפיה ומעל נייר כסף

  10. לאפות בחום 200 מעלות (טורבו) 20 רגע. להסיר את הניירות ולהמשיך לאפות בערך עוד 15-20 דקות עד שהגבינה נמסה ומשחימה