פשוט לערבב הכל!!! עוגת גזר ללא גלוטן מפנקת עם הפתעות בחושה, קלה של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 26/05/2022 | 18:57
תקציר המתכון:
עוגת גזר ללא גלוטן ממכרת, מושלמת עם הפתעות נטיפי שוקולד צ'יפס ופקאנים מסוכרים או צימוקים, כל אחד יכול.
קטגוריה: ללא גלוטן,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליים.
-
נדרש ...
-
תבנית עגולה בקוטר 24-26 משומנת היטב או 2 תבניות אינגליש קייק משומנות היטב.
-
לעוגה ...
-
כוס וחצי גזר מגורד גס (3-4 גזרים גדולים, קלופים).
-
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם).
-
1 כפית שטוחה קינמון (רק לאוהבי הקינמון אפשר לוותר).
-
גרידת לימון מלימון קטן.
-
1 כוס שמן קנולה (240 מ"ל).
-
1/4 כוס מים (60 מ"ל).
-
1/2 כוס סוכר חום דמררה (100 גרם).
-
1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם).
-
3 ביצים שלמות בגודל L.
-
קורט מלח.
-
2 כוסות קמח תופח ללא גלוטן מנופה (280 גרם), אני השתמשתי בקמח תמי.
-
שימו לב!!! אפשר להחליף את הקמח התופח ללא גלוטן ב-2 כוסות קמח תופח רגיל מנופה לאנשים שלא רגישים לגלוטן.
-
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה.
-
שימו לב!!! זו לא טעות בעוגה שמים גם קמח תופח וגם אבקת סודה לשתייה.
-
תוספות ...
-
1/2 כוס פקאן מסוכר קצוץ גס או 1/2 כוס צימוקים.
-
1/2 כוס נטיפי שוקולד צ'יפס.
-
1 כף קמח.
-
לקישוט ... אבקת סוכר בנדיבות.
אופן הכנה
-
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.
-
בקערה מערבבים היטב את הגזר המגורד, סוכר וניל, קינמון, גרדת לימון ושמים בצד.
-
בקערה קטנה מערבבים את הפקאנים/הצימוקים, שוקולד צ'יפס עם כף קמח עד לאיחוד ושמים בצד
-
בקערה גדולה נוספת מוסיפים את השמן, מים, סוכר חום, סוכר לבן, ביצים, קורט מלח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לתערובת אחידה
-
מוסיפים את הקמח התופח, אבקת סודה לשתייה, תערובת הגזר, תערובת התוספות (הפקאנים/הצימוקים,
-
נטיפי השוקולד), ומערבבים היטב בעזרת מרית לתערובת אחידה
-
שימו לב!!! ממליצה לא לערבב הרבה את תערובת העוגה, רק עד לאיחוד כל המרכיבים
-
מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
-
מקררים היטב, מפזרים בנדיבות אבקת סוכר ומגישים
-
חברים וחברות תיהנו
-
בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה