לןגן

מאפה שבלולי פילו וגבינות מפנק של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 26/05/2022 | 18:55
מאפה שבלולי פילו וגבינות מפנק של סבתא לאה

תקציר המתכון: חג שבועות תיכף בפתח, קבלו מאפה מעולה נפלא טעים שכולם יעופו עליו, כל אחד יכול.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות

  2. הכנת המילוי ... בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המילוי

  3. הכנת המאפה ... לוקחים עלי פילו אחד (את שאר העלים ממליצה לכסות עם מגבת מטבח נקייה כדי שלא יתייבשו) מורחים היטב בשמן, שמים מעט מהמילוי בקצה העלה (יש להשאיר קצת שוליים ריקים), מגלגלים פעם אחת מעל המילוי, סוגרים את קצוות העלה וממשיכים לגלגל לגליל, את הגליל מגלגלים לשבלול, מניחים על גבי התבנית וממשיכים ככה עם כל עלי הפילו עד שהתבנית מתמלאת

  4. מערבבים בקערה את השמנת להקצפה או שמנת לבישול עם הביצה, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט עד לתערובת אחידה, יוצקים מעל השבלולים שמונחים בתבנית, מפזרים מעל שומשום ומכניסים למרכז התנור לאפייה של 45-50 דקות או עד שהמאפה זהוב

  5. מוציאים מהתנור מקררים מעט ומגישים

  6. טיפ ..

  7. אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר

  8. חברים וחברות תיהנו

  9. בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה