לןגן

אורז פרסי אמיתי שלב אחר שלב טעים חגיגי של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 23/05/2022 | 06:41
אורז פרסי אמיתי שלב אחר שלב טעים חגיגי של סבתא לאה

תקציר המתכון: אורז פרסי טעים טעים אש!!! כל אחד יכול.

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

נדרש

לאורז

תבלינים

רק אם רוצים תוספת לבחירה

אופן הכנה

  1. הכנת האורז..

  2. שוטפים ומסננים היטב את האורז

  3. משרים את האורז כמה דקות במים רותחים עד כיסוי האורז עם 3 כפות מלח ומערבבים ומסננים

  4. במקביל מרתיחים מים בסיר

  5. לתוך הסיר הרותח מוסיפים את האורז המסוננן, מערבבים היטב ומבשלים 6 דקות מרגע הרתיחה של המים חצי בישול ומסננים היטב

  6. שימו לב!!! חשוב לבשל את האורז חצי בישול ולא יותר

  7. מערבבים בקערה קטנה היטב את השמן והתבלינים (כורכום, מלח, כמון, פלפל שחור)

  8. מחממים בסיר רבע כוס שמן מתובל, מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת בלבד ומטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה מצד אחד בלבד

  9. שימו לב!!! לא הופכים את תפוחי האדמה, פשוט נותנים להם כמה דקות בסיר

  10. שופכים את האורז המסוננן והמבושל חצי בישול מעל תפוחי האדמה ומהדקים מעט

  11. אם רוצים להוסיף תוספת אז מכינים שכבות מעל תפוחי האדמה, אורז ומעל תוספת שוב אורז ותוספת

  12. יוצקים מעל האורז את החצי כוס השמן המתובל + 1/3 כוס מים חמים, מכסים את הסיר במכסה ומעל מגבת מטבח נקייה, מבשלים על להבה נמוכה 50-60 דקות

  13. שימו לב!!! חשוב מאוד לא להתפתות לפתוח את מכסה הסיר ולא לערבב בזמן הבישול

  14. אחרי 50-60 דקות סוגרים את הלהבה מחכים 5 דקות ואז הופכים את הסיר לצלחת הגשה גדולה

  15. זהו חברות וחברים ממליצה כדי שיצליח לכם יש לעבוד לפי השלבים שכתבתי לכם

  16. תיהנו חברים וחברות

  17. בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה