תקציר המתכון: לחם כפרי משגע עם בירה שחורה... ללא אלכוהול !!! כן קראתן נכון!!! ב-י-ר-ה ש-ח-ו-ר-ה ..
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 12, זמן הכנה: 3 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
לערבב את השמרים, המים וחצי כוס קמח בקערה גדולה עד לאיחוד חומרים לכסות ולתת לנוח חצי שעה . זה יראה כמו ספוג
לאחר חצי שעה להוסיף את הבירה ולערבב לאחר מכן להוסיף את שאר הקמח והמלח ולערבב בכף עץ עד לקבלת בצק דביק מעט שנפרד מהדפנות לכסות במגבת מטבח שהרטבתן במים חמים מאוד וסחטתן מהמים. להניח במקום חמים על השיש להתפחה של שעה וחצי שעתיים
לאחר שתפח והכפיל את עצמו לקמח משטח ולשפוך אליו את הבצק ולעצב ללא לישה רק על ידי קיפול על שלוש לצורה ארוכה
להניח על תבנית שפיזרתן מעל את קמח התירס ומעט מהקמח הרגיל לפזר מעל באדיבות קמח לכסות. במגבת מטבח יבשה הפעם ולתת לנוח 30-40 דקות במייבש כביסה או במקום חמים
לחמם תנור מראש לחום של 220 מעלות להכניס תבנית קטנה בתחתית התנור עם מים חמים
בעזרת סכין יפנית או סכין דקה וחדה לחרוץ לאורך חריצים של שתי וערב או כל צורה שתרצו להכניס לתנור ולאפות ל 35 דקות עד לקבלת צבע חום משגע לתת להתקרר לגמרי לפני שחותכים
בתאבון
הערה: אם אתן רוצות בירה אלכוהול אז גם אפשר.