עוגת גבינה פירורים מעלפת במילוי 2 שכבות פירורים שאי אפשר להפסיק ליישר
מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 29/04/2022 | 12:25
תקציר המתכון:
כל מילה מיותרת 😋😋😋😋
קטגוריה: עוגות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
לתחתית
-
280 גרם קמח לבן שווה 2 כוסות אחת פעמי לשתיה חמה
-
1 אבקת אפייה
-
70 גרם סוכר לבן שווה 1/3 כוס
-
1שקית סוכר וניל
-
200 גרם חמאה קרה
-
4חלמונים L
-
מצרכים הדרושים למלית
-
500מ"ל שמנת מתוקה 38% שווה 2 מיכלים
-
200 גרם סוכר שווה
-
1 כוס
-
1 פודינג וניל
-
1 שמנת חמוצה 15%
-
300 גרם גבינת שמנת30%
-
200 גרם גבינה לבנה 9%
-
אופן ההכנה
-
1)במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, 1/3 כוס סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות רק עד לקבלת בצק פירורים וממשיכים ללוש עם הידיים עד לקבלת בצק חלק
-
2)מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים
-
3)חלק אחד משטחים על נייר אפייה ומניחים רינג בקוטר 24 ס"מ או תבנית קפיצית
-
4) החלק השני מרדדים על נייר אפייה ואופים בחום שחומם מראש ל180 מעלות כ 25 דקות או עד להזהבה ושמים בצד עד להכנה המלית
-
5)אופן הכנת המלית
-
מקציפים שמנת מתוקה, כוס סוכר פודינג וניל ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב.
-
6)מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות רק עד לאיחוד.
-
7)משטחים כמה כפות טובות על מעל התחתית האפויה.
-
8)מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי ומחלקים אותה ל 3 מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה ומיישרים. ושוב פירורים ושוב גבינה וכמובן מיישרים
-
מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות, להתייצבות
-
פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
-
בתאבון 🍽
-
.
אופן הכנה
-
1)במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, 1/3 כוס סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות רק עד לקבלת בצק פירורים וממשיכים ללוש עם הידיים עד לקבלת בצק חלק
-
2)מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים
-
3)חלק אחד משטחים על נייר אפייה ומניחים רינג בקוטר 24 ס"מ או תבנית קפיצית
-
4) החלק השני מרדדים על נייר אפייה ואופים בחום שחומם מראש ל180 מעלות כ 25 דקות או עד להזהבה ושמים בצד עד להכנה המלית
-
5)אופן הכנת המלית
-
מקציפים שמנת מתוקה, כוס סוכר פודינג וניל ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב.
-
6)מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות רק עד לאיחוד.
-
7)משטחים כמה כפות טובות על מעל התחתית האפויה.
-
8)מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי ומחלקים אותה ל 3 מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה ומיישרים. ושוב פירורים ושוב גבינה וכמובן מיישרים
-
מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות, להתייצבות
-
פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
-
בתאבון 🍽
-
.