לןגן

מאפה במילוי בשר וצנוברים

מאת: אתי ממן, פורסם: 24/07/2015 | 19:28
מאפה במילוי בשר וצנוברים

תקציר המתכון: לימים מיוחדים!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 16, זמן הכנה: 50 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רוטב פטריות

אופן הכנה

  1. בסיר רחב על להבה בינונית שמים בשר טחון, מידי פעם מועכים עם מזלג למניעת גושים, מוסיפים פטריות חתוכות, בצל מטוגן, מים, בסיר קטן מטגנים קלות צנוברים ומוסיפים לבשר, מתבלים - כף פפריקה, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית כורכום, כפית אבקת מרק עוף, מבשלים כרבע שעה, לקראת סוף הבישול מוסיפים פטרוזיליה, מעבירים למסננת ומצננים.

  2. מפשירים בצק עלים לילה במקרר, פותחים את הבצק על משטח עבודה, קורצים 2 עיגולים בגודל שווה בקוטר תבנית תנור, מניחים על נייר אפייה, ממלאים מתערובת הבשר במרכז העיגול ומסביב (משאירים 1 ס"מ מההיקף החיצוני ע"מ שיהיה ניתן לסגור את המאפה), מניחים מעל את החלק השני של הבצק ומהדקים טוב מסביב (ניתן להיעזר במזלג ), מניחים כוס במרכז ובעזרת סכין חדה חותכים 16 משולשים, מסובבים כל חלק חצי סיבוב ומניחים בצורה אנכית (כשהבשר כלפי מעלה), מברישים עם ביצה ומפזרים שומשום, אופים 170 מעלות עד להזהבה..

  3. רוטב פטריות - מטגנים בצל, מוסיפים גמבה חתוכה לקוביות, פטריות חתוכות וממשיכים לטגן, מוסיפים מים, אבקת מרק פטריות, מתבלים - חצי כפית מלח, כפית כורכום, כפית פלפל שחור, מבשלים עד להסמכת הרוטב..