לןגן

מרק קניידלך

מאת: סיון אסולין מלול, פורסם: 18/04/2022 | 21:34
מרק קניידלך

תקציר המתכון: כאחת שגדלה לבישול של אוכל מרוקאי הייתי סקפטית לגביי הקניידלך ואז.... קמתי בבוקר ואמרתי לעצמי חייבת לנסות... לראשונה בחיי טעמתי וחוזרת על המילה ואווו גם מולכם כי יצא ואוווווו

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לקניידלך: 2 כוסות קמח מצה, 2 ביצים, רבע כפית כמון, מלח לפי הטעם, כף שטוחה אבקת מרק עוף ומעט פלפל לבן...להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ורך בערך 3/4 כוס רק זהירות שוב חוזרת בהדרגה שיהיה בצק רך ויציב לא כבד! לכדרר לכדורי פינג פונג קטנים ולהניח על משטח נקי.

  2. בסיר של המרק נטגן בצל קצוץ להזהבה במעט שמן, נוסיף קוביות מתפוח אדמה אחד גדול, קוביות מגזר 1 גדול, חצי קולורבי חתוך קוביות, 5 גבעולי סלרי קצוצים, 2 כוסות פולים (ללא קליפה) מופשרים.

  3. נטגן תוך ערבוב עוד כרבע שעה... נוסיף רבע חב' עלים של פטרוזיליה קצוצה רבע חב' כוסברה קצוצה,מעט שמיר למי שאוהב וחצי כוס עלי מנגולד (רק העלים הירוקים למעלה) חתוכים דק... נמלא מים בסיר מעל גובה הירקות, נתבל במלח,כורכום,

  4. פלפל לבן וכמון לפי טעמכם האישי לבשל עם מכסה סגור חצי שעה ואז להוסיף את כדורי הקניידלך לעוד 20 דק,