לןגן

ארטישוק ממולא ברוטב אדום

מאת: אורית לוי, פורסם: 17/04/2022 | 09:34
ארטישוק ממולא ברוטב אדום

תקציר המתכון: טעם של בית, רוטב סמיך ומנחם

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לטגן את הבצל הקצוץ בשמן, כשמזהיב להוסיף את 2 שיני שום כתוש ולערבב היטב

  2. למילוי:

  3. בקערה להכניס חצי ק"ג בשר בקר טחון, 1 תפוח אדמה מגורר גס, חצי כף בהרט, חצי כפית מלח, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור טחון, כף פפריקה אדומה בשמן, חצי צרור פטרוזיליה קצוצה יחד עם הבצל והשום מהמחבת, כולל השמן

  4. לערבב היטב לעיסה אחידה.

  5. לעשות קציצות ולמלא את התחתיות ארטישוק, ליצור תלולית קטנה מעליהן, שהמילוי ''יציץ'' החוצה. להדק בצידי הארטישוק.

  6. להכנת הרוטב: בסיר סוטאז' רחב לטגן את הבצל הקצוץ והשום הכתוש עד הזהבה, להוסיף 2 גזרים מגורדים ולטגן עוד כ- 2 דקות. להוסיף 2 כפות רסק עגבניות, 1 קופסת עגבניות מרוסקות, חצי כף מלח, חצי כף פלפל שחור טחון, כף אבקת שום גבישי (לא חובה), כף אבקת מרק עוף, כף פפריקה אדומה בשמן, חצי כפית כורכום ולערבב היטב.

  7. להוסיף את גבעולי הסלרי הקצוצים ומיץ לימון ולתת רתיחה אחת.

  8. להנמיך את האש, להכניס את תחתיות הארטישוק כשהתחתית למטה והבשר למעלה.

  9. עם כף למזוג מהרוטב על הבשר, להוסיף את האפונה המסוננת מהשימורים ולבשל על אש נמוכה חצי שעה עם מכסה סגור.

  10. אם חסר מים והרוטב סמיך מאוד להוסיף חצי כוס מים רותחים.