לןגן

רוזיטות/ פירחי לוטוס

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 24/07/2015 | 02:03
רוזיטות/ פירחי לוטוס

תקציר המתכון: ללא גלוטן ...אין סוף ליצירתיות....

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ******לרוזיטות בצבעים: לטרוף עם מטרפה ידנית....לחלק את הבלילה לצלחות, ולהוסיף 2-3 טיפות צבע מאכל - רצוי בג'ל, לכל צלחת...בעזרת השבלונה שיש לכן, לחמם אותה ראשית בתוך השמן, ולהתחיל בעבודה.

  2. לרוזיטות רגילות ללא צבעים:

  3. בקערה גדולה לערבב את כל היבשים

  4. להוסיף את הקוקוס והמים ותמצית וניל לערבב היטב

  5. להוסיף את הביצים ולהמשיך להטריף עד למרקם חלק וסמיך כמו בלילה של פנקייק

  6. הערה: כל אורז יש לו ספיחות שונה אז אם צריך להוסיף כף מים נוספת עד לקבלת מרקם חלק וסמיך שנשפך

  7. לחמם מחבת עמוקה עם שמן חמניות או קנולה (לא שמן רגיל) בגובה של 3 סמ שיהיה יותר גבוה מגובה השבלונה

  8. על להבה גבוהה ולהכניס פנימה את השבלונות שיתחממו

  9. שלב זה הוא מאוד חשוב לחמם את השבלונות ושתמיד יהיו בשמן החם במשך כל הטיגון

  10. להוריד את הטמפ לבינוני (185 מעלות אם יש לכם מד חום לטיגון)

  11. להכין תחנת עבודה עם מגש שבו תניחו קערת רשת לצינון

  12. 3-4 ספלים קטנים או קעריות קטנות הפוכות מחרס שהקוטר יהיה 7-8 סמ (ראו סרטון ותמונות המחשה)

  13. להניח את קערת הבלילה מצד ימין של המחבת שמן שתהיה קרובה למחבת

  14. לטבול את השבלונה לתוך הבלילה אבל שימו לב לא להטביע את החלק העליון של השבולנה ראו סרטון להניח למספר שניות להוציא לתת לכמה טפטופים לרדת וישירות לשמן תניחו מעל שלא יבוא במגע עם תחתית המחבת ושתמיד תחזירו את הידית לא לשחרר

  15. ראו סרטון המחשה

  16. להחזיק לכמה שניות (7-8) ואז לנער בעדינות בתנועות סיבוביות עד שהפרח משתחרר מהשבלונה לתת טיגון של 2 דקות ולהפוך בעדינות בעזרת פינצטה או מלקחיים לצד השני

  17. לאחר שקיבל צבע זהוב בעדינות להעביר מעל ספל בצד שמאל ולתת לו להתקרר מספר דקות ואש להעביר לסלסלת הרשת שייתקרר לגמרי

  18. להמשיך עד לסיום הבלילה

  19. לקרר לגמרי ולאכסן בקופסא עם מכסה הרמטי

  20. ניתן לאכסן עד חודש ימים הטמפ החדר

  21. אפשר להגיש עם גלידה או פירות או כמו שהם טעימים וקראנצ׳יים

  22. בהצלחה