תקציר המתכון: "פעם שלישית גלידה"... גלידת נוטלה משגעת עם סירופ שוקולד הפלא!!! מתתקשה בשניות ו- שנשבר כמו קליפת ביצה כשהוא בא במגע עם כדור של גלידה....
קטגוריה: פסח, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 35 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד
על להבה בינונית לערבב עד להמסת הסוכר ( 5 דקות ) לא להרתיח את החלב אנחנו רק נותנים לו חימום עדין להוריד מהאש ולהניח בצד
להוסיף לחלמונים חצי כוס מהחלב החמים ולערבב במטרף לשפוך את החלמונים חזרה לתוך הסיר עם החלב החמים ולבשל על אש הכי הכי נמוכה שיש (7-9 דקות) תוך עירבוב בכף עץ עד לקבלת קרם סמיך שציפה את גב הכף ושביל עם האצבע באמצע הכף והקרם נשאר ולא סגר את השביל הצלחתן במשימה !!! להוריד מהאש ולסנן את ״הקרם אנגלייס״ כך זה נקרא שהוא בעצם קרם בסיס להכנת כל גלידה בטעמים שונים
להוסיף את התמצית וניל והנוטלה לערבב היטב למזוג לתוך קונטיינר יבש עם מכסה ולקרר ל 4-5 שעות במקרר
לאחר שהצטנן לגמרי ואפילו קר מאוד להכניס למכונת הגלידה והפעיל לפי המכונה שלכן 20 דקות להכניס למקפיא לשעתיים שלוש ויש לכן גלידה
******אם אין לכן מכונה לגלידה אז לא נורא.. תעקבו לפי ההוראות הבאות גלידה ללא מכונה: את תערובת הגלידה מוזגים לכלי מתכת מלבני ושטוח, ומכסים במכסה או בניילון נצמד. מכניסים למקפיא להתייצבות למשך שעה או מעט יותר. כשהגלידה מתחילה להתייצב וקופאת חלקית, בוחשים אותה מהשוליים פנימה, לכיוון המרכז. חוזרים על תהליך הבחישה עוד שלוש פעמים, כל 30-20 דקות, ובשלב האחרון, ממש לפני ההקפאה הסופית, מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומקציפים אותה לקרם חלק ואוורירי.
סירופ שוקולד הפלא המצרכים: 125 גרם שוקולד מריר 1/2 כוס שמן קוקוס 1/4 כוס סירופ תירס להמיס את שלושת המרכיבים או במיקרו ל 15 שניות לערבב ושוב להכניס למיקרו לעוד 15 שניות לערבב שוב ולעוד 15 שניות התהליך צריך להיות עדין לאחר שהכל נמס לקרם אחיד זה מוכן לאכסן בקונטיינר אטום במקום ישב ונעים לא במקרר