לןגן

עוגת שכבות מושלמת !!

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 24/07/2015 | 00:32
עוגת שכבות מושלמת !!

תקציר המתכון: מה שאגיד על העוגה הזאת לא יצליח לתאר את השלמות שלה ! עוגה אחת שממנה מכינים שתי עוגות שכבות מדהימות !!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 18, זמן הכנה: 80 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבלילת העוגה

לקצפת וניל

ג'לי תות

לקצפת בטעם שוקולד

לזיגוג תות

לזיגוג שוקולד

לקישוט

אופן הכנה

  1. להכין את בלילת העוגה ולשים בתבנית חד פעמית מרובעת. להכניס לתנור על חום של 180 מעלות למשך 35-40 דקות. אחרי שהעוגה מתקררת - לחתוך אותה לחצי וכל חצי לחתוך לשלוש קומות !

  2. בזמן שהעוגה בתנור להכין את הקצפות והג'לי תות - לקחת חבילה ג'לי תות, להכין לפי הוראות היצרן ולהכניס למקפיא למשך כחצי שעה. להקציף 250 מ"ל שמנת מתוקה עם 2 כפות פודינג וניל ו-2 כפות סוכר עד שנוצרת קצפת יציבה. בקערה נפרדת להקציף 250 מ"ל שמנת מתוקה עם 2 כפות פודינג בטעם שוקולד ו-2 כפות סוכר עד שנוצרת קצפת יציבה ולהניח בצד.

  3. לזיגוג תות - להמיס 4 קוביות שוקולד לבן עם מעט ג'לי תות ו-2 טיפות צבע מאכל אדום ולערבב טוב. לזיגוג שוקולד - להמיס 8 קוביות שוקולד חלב ולהניח בצד.

  4. להרכבת העוגה- כל חצי עוגה לפרוס ל-3 קומות ! קומה עוגה, מעל זה קרם וניל/שוקולד, מעל זה עוגה - שוב פעם קרם, עוגה ומלמעלה קרם ! בעוגת תות שמתי על כל שכבת קצפת גם שכבה של ג'לי תות! מלמעלה לשים את הזיגוגים בצורה של "שתי וערב" ולפזר אגוזי מלך קצוצים! להגיש עם המון אהבה :)