תקציר המתכון: קרדיט למתכון של אריאלה גולדמן. עוגה קרמית טעימה מאוד ונמסה בפה.
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד
מחממים תנור מראש ל-160 מעלות בתוכנית אפייה רגילה
על תחתית התנור מניחים תבנית מלאה במים
בקערה גדולה טורפים לתערובת אחידה, ללא גושים, גבינה, שמנת, חלמונים, 1/2 כוס סוכר, אינסטנט פודינג, קורנפלור ולימון
במיקסר עם וו הקצפה, מהירות בינונית, מקציפים לקצף לבן, מבריק וקרמי 6 חלבונים עם קמצוץ מלח ו- 1/2 כוס סוכר
מקפלים את קצף החלבונים בקערת הגבינות עד לתערובת אחידה, אוורירית
משטחים התערובת בתבנית משומנת היטב תחתית ודפנות
ממקמים התבנית מדף שני למטה בתנור ואופים בין 50-60 דקות בלי לפתוח בכלל את דלת התנור
העוגה מוכנה כשפנייה זהובים והיא תפוחה מאוד וקפיצית למגע
מיד בתום האפייה מוציאים העוגה מהתנור ומצננים בטמפ החדר
מכינים קרם :
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים לקרם יציב: שמנת להקצפה, אינסטנט וניל, סוכר
מורחים הקרם על העוגה רק אחרי שהתקררה היטב
מעטרים ב- 50 גר' שוקולד מריר / חלב מגורר / או בתות שדה
מעבירים למקרר לפחות עד 4 שעות התייצבות לפני ההגשה