לןגן

פרפר עוף שלם על מצע ירקות ברוטב אסיאתי של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 21/03/2022 | 05:55
פרפר עוף שלם על מצע ירקות ברוטב אסיאתי של סבתא לאה

תקציר המתכון: פרפר עוף שלם טעים טעים מאוד, ארוחה שלמה בכלום עבודה, מתכון מהיר, פשוט וקל להכנה, כל אחד יכול.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות טורבו.

  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את השמן, הרטבים (רוטב סויה, רוטב סילאן, רוטב טריאקי, דבש) והתבלינים (פפריקה מתוקה, גריל עוף, אבקת מרק עוף, כמון, כורכום, מלח, פלפל שחור, פלפל שאטה) עד לקבלת תערובת אחידה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך

  3. חורצים חריצים לאורך הכרעיים והגב של פרפר העוף בעזרת סכין חדה כדי שהרוטב יחדור את עור העוף .

  4. שמים את פרפר העוף בתוך הקערה עם הרוטב ומערבבים היטב היטב בעזרת הידיים עד שפרפר העוף יצופה היטב ברוטב

  5. ברוטב שנותר לתבל את הירקות (תפוחי אדמה, פלפלים, בצלים, שיני שום), לסדר בתבנית בגודל תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מעל להניח את העוף המתובל כאשר חזה העוף כלפי מטה וגב העוף למעלה, מפזרים את השזיפים מעל, מכסים בנייר אפייה ומעל בנייר כסף, מכניסים למרכז התנור וצולים כחצי שעה, לאחר חצי שעה מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות טורבו וצולים עוד שעה וחצי, ממליצה 10 דקות אחרונות להוריד את נייר האפייה ונייר הכסף מהתבנית כדי לקבל עוף זהוב ויפה, מוציאים מהתנור מקררים מעט ומגישים

  6. תיהנו חברים וחברות באהבה סבתא לאה

  7. בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה