לןגן

קציצות בשר כבש מטוגנות בשמן עמוק - בגרסה המטוגנת המהירה, בארוחה צהריימית מנצחת :-)

מאת: אורנה לביא, פורסם: 16/03/2022 | 23:11

תקציר המתכון: קציצות הן עולם שלם. בעצם זה אילתור, אבל זה חייב להיות מתאים בכמויות ובמרכיבים. יש כל מיני קציצות. מכל מיני מרכיבים. אני אתן כאן את המתכון לקציצות שעשיתי אתמול. הן כבר נאכלו, אז אין תמונה, לא רק בגלל הבעיה שלי עם צילום. ואחרי זה אתן עוד מתכוני קציצות מגוונות. אבל קודם כל - אל תקנו שום דבר קפוא או טחון! הכל חייב להיות תוצרת עצמית, כי הטריות חשובה, וגם, שהטחון יהיה איכותי, ולא זבל! רק אני יודעת מה טחנתי אם זו תוצרת שלי!

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לערבב הכל לפי הסדר בקערה עגולה ועמוקה, כמובן חוץ מהשמן. ללוש ולקרר את התערובת בכלי מכוסה במקרר. בערך שעה-שעתיים קירור.

  2. להרתיח את השמן בווק או בסיר עמוק. על אש מאד גבוהה.

  3. כשהשמן רותח לעשות כדורי בשר ולהכניס אותם לשמן.

  4. זה לוקח כמה דקות, במיוחד בווק, הטיגון בשמן עמוק הוא מהיר, ואם השמן ממש רותח הוא לא נספג בקציצות והן יוצאות לא משמינות וכן טעימות.

  5. להוציא את הקציצות למסננת, ומשם לנייר סופג קשה, ואחרי כמה דקות - לצלחת - וישר לשולחן.

  6. רצוי לטגן יחד עם הקציצות כלמיני ירקות, כמה שיותר. זה משפר טעמים, בגדול!

  7. להגיש ביחד עם סלטים ואורז ופירה וכו'... :-) אבל חשוב - הקציצות חייבות להיות חמות, אז בצלחת צריך להיות גם משהו פושר ו/או קר. מרכיבי הארוחה הזאת חייבים להיות - ירקות (סלט חי או מבושל), תוספת חמה נוספת (אורז, איטריות, תפוחי אדמה... וכו'...)

  8. זאת המנה העיקרית, תתחילו עם מנה ראשונה שתפתח לכם את התיאבון, ותסיימו עם מנה אחרונה מנצחת! כמובן, רצוי עם יין טוב וקפה בסוף!

  9. אם נשאר משהו, אפשר לחכות שיתקרר ולהכניס למקרר בכלי מכוסה לכמה ימים.